Felfedezők Napja

Szerző: Szetey Balázs
Kategória: Archívum

Dátum: 2017. április 29.

Nyitva tartás: 10:00-19:00

Helyszín: Millenáris D-csarnok

Jegyár: INGYENES

Hivatalos honlap: www.felfedezoknapja.info

Facebook oldal: www.facebook.com/FelfedezokNapja

A Földgömb magazin immár 5. alkalommal rendezi meg a Felfedezők Napját, ahol szakemberek hozzák testközelbe az expedíciók és a terepi kutatás izgalmas világát a család minden tagjának, egy vidám fesztivál keretein belül.

Célpontban a vízkincsünk!

Idén a vízkincsünk áll majd az ismeretterjesztő előadásaink középpontjában. Fontos hogy tudjuk, hogyan őrizzük meg természetes vizeinket eredeti formájukban, melyek a földi élet alapját jelentik! Számos olyan egyetemi műhely, expedíció, extrém utazó is bemutatkozik majd, akiknek a tevékenysége szorosan kapcsolódik az éltető vízhez. Rendezvényünk vendégei lesznek azonban olyanok is, akiknek a víz más szerepet is játszik az életében: vízi olimpikonok, extrém vitorlázók és evezősök élményei színesítik majd a fesztivált! A Felfedezők Napja a földrajz ünnepe is egyben. Témáinkat elsősorban a földrajz eszköztárával és geográfusok segítségével járjuk körbe. Hangsúlyozva ezzel azt, hogy a földrajzi ismeretek, a térbeli összefüggések feltárása, egyre bonyolultabb világunk megértéséhez alapvető fontosságú. Természetesen egy családi fesztivál nem múlhat el játék nélkül! Kiállítóink idén is érdekes feladatokkal készülnek kicsiknek, nagyoknak egyaránt, akik próbára tehetik tudásukat, ügyességüket 7 Próba játékunkon. A szerencsés versenyzőket komoly nyeremények várják a sorsolásokon: a fődíj egy hétvégi, páros utazás Herkulesfürdőre!

Felfedezők Napja – ahol az erő, a kitartás és a tudomány találkozik!

Parkolási lehetőség

A Millenárisra látogató vendégek számára kényelmes parkolási lehetőség biztosított a Millenáris fedett mélygarázsában, díjfizetés ellenében. Behajtás a Kis Rókus utca felől.