A nagysikerű Gateway to Space űrkiálltás a Millernárison!

Szerző: Helt Jacqueline
Kategória: Timeline

Gateway to Space #2 – Vakációzz az űrben!

Jó hírrel indul a nyár, ugyanis a tavalyi nagy sikerű és több, mint százezres látogatottsággal büszkélkedő Gateway to Space nemzetközi űrkiállítás ismét Budapesten állít (űr)bázist. A tudomány és a világűr szerelmesei 2017. július 1. és szeptember 11. között a Millenárison újra elmerülhetnek az űrutazás lélegzetelállító történetében és tapasztalhatják meg, milyen érzés asztronautának lenni. 

Ha lemaradtál a tavalyiról, idén nyáron semmiképpen ne hagyd ki, ugyanis több, mint 3000 négyzetméteren ismerheted meg az emberiség legnagyobb kalandjának történetét olyan formában, amilyenről az iskolapadban még csak álmodni sem mertél. Őszintén! Gondoltad volna valaha, hogy lehetőséged lesz a MIR űrállomás fedélzetén nagyon furcsa gravitációs élményekkel gazdagodni? …és ha már a gravitációnál tartunk, ültél már zéró-gravitációs gépben? Netán giroszkópban? Landoltál már holdkomppal, vagy vezettél vadászrepülőt a sztratoszférában? Fogadni mernék, hogy nem! A szimulátorok segítségével megtudhatod, milyen asztronauta lenne belőled, mindemellett kronologikusan ismerheted meg az űrkutatás fejlődésének fordulópontjait. A rengeteg tudományos adat mellett elhaladva hirtelen rádöbbensz, hogy a lehetetlen valóban egy nem létező fogalom. Gondolj csak bele! A józan ész mit mondott volna az ifjú Wernher von Braunnak, aki egy tejesbödönt hat tűzrakétával rakott tele és begyújtotta?! A szerkezet az állatkert fás részén landolt, de a történet itt nem ért véget. Később von Braun lett a ballisztikus rakéták atyja és a tudományág nélkülözhetetlen koponyája, akire később még a NASA is szemet vetett. Az ismeretanyag mellé az igazán nagy felhajtóerőt mégis maga a felfedezés lehetősége adja. Testközelből vizsgálhatod meg a US Space and Rocket Center több száz darabból álló lenyűgöző gyűjteményét, a NASA különleges küldetései során használt szkafandereit, a felfedezések során begyűjtött holdkőzeteket, egy életnagyságú, igazi holdjárót, illetve a rakéták és űrkapszulák élethű mását! 

Száz szónak is egy a vége: ilyen élmények mellett nem lehet csak úgy elsétálni, ezt ki kell próbálni! Felejtsd el a Bahamákat, vakációzz az űrben, a beszállókártyát pedig itt tudod megvásárolni: https://www.jegy.hu/programseries/gateway-to-space-2#2017-07