Rendezvények

 

WAMP Design vásár / Alkossunk együtt – DIY nap
2017.11.19.
Millenáris B csarnok
1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.
Nyitva tartás: 10 – 18h
A belépés 500 Ft, amely levásárolható. Részletek a wamp.hu oldalon érhetők el.

Novemberben már a télre hangolódunk, készülünk az ünnepekre, ezért megtartjuk a nagy WAMP DIY napot, és egy egész napos közös alkotásra várunk titeket! Ha neked fontos, hogy saját kézzel készült, személyes tárgyakkal díszítsd otthonodat, vagy szeretnéd elkészíteni egyedi ékszereidet, kiegészítőidet, vagy ajándékot készítenél, most megvalósíthatod kedvenc WAMP-os tervezőiddel!

A már jól ismert, közel 150 alkotó mellett természetesen bemutatkoznak új kiállítók is.
Révai Sára fotográfus 14 évesen vett először kezébe fényképezőt, és azóta sem tette le, legfeljebb azért, hogy ellássa a szentendrei tanyájukon élő jószágot, tyúkokat, kecskéket, és természetesen lovakat. A Hang on Sára egyedi művészképeit gyűjtötte össze és kínálja dekorációnak lakásba, irodába, szállodába.
Legyél te is tervező! A Vengru márka egyik sajátossága, hogy egy interaktív weboldalon egy 3D-s tervezőprogram segítségével tervezheted meg a táskád részleteit, így mindenki saját stílusára alakíthatja a táskákat. Ha szereted az egyediséget, magad is alkotószellemű vagy, nem átmeneti megoldást keresel, hanem hosszú távon gondolkodsz, akkor kezdd el összerakni saját táskádat!
Az AGNESKOVACS táskákat tervezőjük, Kovács Ágnes, jellemzően egyetlen darabból alakítja ki, melyek tervezésekor az egyszerűségre törekszik, még akkor is, ha az egyszerűnek tűnő dolgok a legnehezebbek. Fontos számára, hogy az anyag megtartsa saját karakterét, ezért csupán hajtással és minimális szabással alakítja ki a kívánt formát. A magas minőségű bőrből készült különleges táskák Európa legnagyobb városai után most a WAMP-ra is megérkeztek.

Workshopok WAMP-os alkotókkal

Ha már eleget nézelődtél a vásári forgatagban, nálunk kiteljesedhet a kreativitásod: WAMP-os dizájnerek vezetésével a Millenáris B csarnokában egész nap szebbnél szebb és kreatív dolgokat alkothatsz! A workshopokon korlátozott számú jelenlévő vehet részt, a feliratkozás a helyszínen hostesseink segítségével történik.
A workshopok időpontjait és részletes leírását itt találod: http://wamp.hu/hu/20171030/workshopok-wamp-os-alkotokkal

Szőnyegi Zsófi (Macondo textil) iránymutatásával a nyaklánc készítő workshop egy órája alatt mindenki ízlése szerint megfesthet egy előre elkészített origami textil medált.
Rácz Kriszta Napraforgó, a Giranelli ékszerek készítőjének segítségével saját idézeteket tartalmazó üveggömb ékszereket alkothattok, Szabó Erzsó Nemez Príma Junior díjas nemezműves workshopján pedig selyem-nemez karkötőt készíthettek.
Zsuzsi Panyi a Scrapfellow-val közösen megmutatja, hogyan készíts magadnak vagy ajándékba teljesen egyedi tervezőnaptárat, amiben mind az időbeosztásodat mind a feladataidat tudod rögzíteni, hogy a lehető legtöbbet tudd kihozni a napjaidból.
A Sharolta tervezőjétől, Tripolszky Saroltától elleshetitek, hogyan alkothatunk megunt farmer ruháinkból fülbevalót.
Csetényi Lilla (Nearnia) megmutatja, hogyan válik a bicikli belsőből ékszer. Alkotás közben Lilla segítségével megismerjük, hogy a hulladékból is lehetséges mutatós kiegészítőket készíteni.
Kőhidi Tünde, az Opera Fleur virágkötő mestere látványos lakásdekorációkkal készül.

Varga Judit: DEKOR.ÁLOM – Könyvdedikálás 10-11h
Varga Judit dekoratőr, lakberendező, a népszerű Juditu blog írója nap mint nap inspirálja változásra, megújulásra olvasóit az otthonteremtés, a divat, valamint az életmód területén.
A BOOOK Kiadó gondozásában kiadott első könyve olyan nőknek szól, akik örömüket lelik az alkotásban, otthonuk szépítésében, a saját kezűleg készült, divatos kiegészítőkben, és akiknek fontos, hogy mindig egyediek és stílusosak legyenek.
10-11 óra között személyesen is találkozhattok vele!

A Hónap tervezője novemberben: The Naan Design
Éppen két éve, hogy Litvin Natasa és Tóth Ágnes saját divatmárkát alapított. Mindketten egészen más területről érkeztek, s talán éppen a gyakorlatiasságuknak és intellektuális megközelítésüknek köszönhetően hamar kitűntek az akkor frissen indult alkotók közül.
A teljes interjú itt olvasható: http://wamp.hu/hu/20171114/a-honap-designere-2017-novemberben-a-the-naan-design

A vásárra a belépő 500 forint, ami egyrészt levásárolható a WAMP kiállítóinál, másrészt a rendezvény minden programja ingyenes! Ráadásul az első 500 látogatót igazi WAMP-os édességgel ajándékozzuk meg a Cukorka – Sweetfabric Budapest jóvoltából.

További információ: www.wamp.hu


A Magyarországon egyedülálló Mitiszol Fesztivál célja közelebb hozni az emberekhez a természethűség fontosságát. Az alapnak számító Terra Hungarica tagokon (11 borvidék, közel 30 bortermelő) túl, a tavalyihoz hasonlóan külföldi borászok is kiállítanak majd Európa számos kiemelkedő borvidékéről – személyesen lehet tőlük kóstolni. A több mint 100 bor mellett, hasonló szellemiségben készült italokat és ételeket is kóstolhatnak majd azok, akik jegyet váltanak a rendezvényre. A belépőjegy tartalmazza az összes elfogyasztott ital árát.

Ahogyan az a Mitiszolon lenni szokott, idén is a sétáló kóstoló lesz a főszerepben (12 h-19 h) autentikus borokkal, azonban egészen izgalmas és fesztiválunk történetében rendhagyó újdonságokkal is készülünk: a 42 Coffee a rendezvényen tartja meg a Magyarországon elsőként megrendezett barista liga 3. fordulóját, a Házikó pedig legújabb, “Miteszel” névre keresztelt projektjének bemutatására készül.

Egyéb ital kategóriában is lesznek új arcok és olyan ígéretes kisvállalkozások, akikben szó szerint benne van a vitamin, így mindenképpen szeretnénk megmutatni őket. Aki megéhezik, annak pedig organikus alapanyagokból készült ételeket kínálunk, így ebédelni és vacsorázni is mindenképpen itt érdemes.

További részletek és JEGYEK ELŐVÉTELBEN itt: http://mitiszol.hu/mitiszol-fesztival-2017/