Épületek

A Millenáris Park a budai oldal legnagyobb, ikonikus rendezvényhelyszíne. A múlt században Ganz Ábrahám által a Pesti Hengermalom területén alapított vasöntödéből fejlesztették ki a későbbiekben a magyar ipartörténet nemzetközi hírű gyáregységét, amelynek helyén, a műemléki gyárcsarnokok újraformálásával jött létre a Millenáris Park 2001-ben. Építészeti kialakítása 2002-ben Europa Nostra-díjat kapott.

A park Buda legnyüzsgőbb csomópontjától, a Széll Kálmán tértől párszáz méterre, a Mammut bevásárlóközpont közvetlen szomszédságában található. A szabadidő eltöltésének többfunkciós tere. Egyszerre park, galéria koncerthelyszín és minden igényt kielégítő rendezvényközpont. A 3,5 hektáros park egyik előnye a látogatók által igen kedvelt, pihenésre szabadon használható füves területek nagysága és kulturált kialakítása. A családok, gyerekek körében nagyon népszerű a Zöld Péter játszótér is. A parkban két, közös bejáratú rendezvénycsarnok, a B és a D épület nyújt egyedülálló lehetőségeket rendezvények lebonyolítására.

Parkolásra lehetőséget nyújt az épületek alatt található, közvetlen kertkapcsolattal rendelkező mélygarázs.

Elkezdődött a revitalizáció, amely nemcsak a zöldterület megújítását jelenti, hanem az épületek műszaki, energetikai korszerűsítését is. A Millenáris Park elsősorban továbbra is rendezvénytérként funkcionál, de itt kap helyet a Startup Campus Budapest Központ is. Ezáltal egy olyan innovációs vállalkozói és multifunkcionális rendezvényközpont jöhet létre, amely összekapcsolja az innovációs ökoszisztéma legfontosabb szereplőit, induló vállalkozások létrehozását, fejlődését segíti. Ezzel a projekttel nemzetközi jó példaként szolgálhatunk és erősíthetjük a Millenáris versenyképességét az üzleti turizmus piacán is.

A Nemzeti Táncszínház is a Millenáris Parkban épül, az egykori Teátrum helyén.

A Mammut bevásárlóközpont mellett épülő új park (alatta a mélygarázzsal) szervesen összeépül majd a meglévő Millenáris Parkkal, funkcionálisan kiegészítik egymást. Míg a Millenáris Park elsősorban továbbra is rendezvénytérként funkcionál, addig az új, 2,5 hektáros zöldfelület rekreációs-pihenő parkként működik majd.

Azon dolgozunk, hogy a Millenáris olyan igényes park, illetve rendezvényhelyszín legyen, ahol rendezett, kulturált környezetben lehet a szabadidőt eltölteni, programokat szervezni. Fontos, hogy a versenypiaci elvárásoknak is megfeleljünk, a felújításnak köszönhetően etekintetben is emelkedik a színvonal.

A Millenáris épületei:

B épület

Az 1911-ben épült két gyárépület átalakításával létesült impozáns, 15,85 méter belmagasságú B épület engedélyezett befogadóképessége 1500 fő. Körasztaloknál egyszerre 1200 vendéget lehet leültetni, miközben tánctérnek és színpadnak is tudunk helyet biztosítani. Így tökéletes helyszín nagy létszámú fogadásoknak is. Az ablakokon keresztül természetes fény jut az épületbe.
A földszinten 3320 négyzetméter, a galérián további 670 négyzetméter rendezvényterület áll rendelkezésre.
Mindemellett az épületben egy 116 és egy 95 négyzetméteres különterem, továbbá egy 100 és egy 76 négyzetméteres VIP helyiség is bérelhető.

D épület

A Millenáris legrégebbi épülete. Lenyűgöző, 15 méteres belmagasságával, több mint 750 négyzetméteres, hatalmas üveghomlokzatával, csaknem 1500 négyzetméternyi hasznos területével az egyik legkedveltebb fővárosi rendezvényhelyszín. Egyszerre 800 vendéget lehet leültetni itt. Egyaránt alkalmas céges események, vásárok, családos-, gyermek- és kulturális programok befogadására. A természetes fényben úszó kiállítási terület kiváló helyszíne lehet különböző rendezvényeknek.
A földszinten 1080 négyzetméter, a galérián 320 négyzetméter rendezvényterület áll rendelkezésre.
Az épület része a D multimédiás mozi, illetve előadóterem, amely 104 férőhellyel, emelkedő fix székes nézőtérrel rendelkezik, így előadások, konferenciák, sajtótájékoztatók számára ideális helyszín.
Építészeti kialakítása miatt az egyik legkedveltebb épület.

E épület – (Egykori) Teátrum

A korábbi szerelőcsarnokból átalakított épület jelenleg építés alatt áll, a Nemzeti Táncszínház otthona lesz.

G épület – Fogadó

A Fogadó a harmincas években épült és 2001. február 1-jén nyitotta meg kapuit a Millenáris első elkészült épületeként. Jelenleg a Millipop Mosolygyárnak ad otthont, amely egy Európában is egyedülálló játszóház kicsiknek és nagyoknak.

A park

Az épületkomplexum 3,5 hektáros füves területekkel és tavakkal tarkított zöldövezeti parkban fekszik. A park lehetőséget biztosít alternatív szabadidős tevékenységekre, pihenésre, illetve kültéri programok fogadására is. A park egyik előnye a látogatók által igen kedvelt, pihenésre szabadon használható füves területek nagysága és kulturált kialakítása. A park szabadidős céljait szolgálja a Zöld Péter játszótér.